Visoje Lietuvoje sparčiai plečiantis virtuvės ir maisto atliekų rūšiavimo sistemai, šiandien prie jos prisijungia ir Jonava! Kviečiame Jonavos gyventojus pradėti rūšiuoti bei naudotis pusiau požeminiais konteineriais su rudais dangčiais.
𝗞𝗮𝗶𝗽 𝘁𝗶𝗻𝗸𝗮𝗺𝗮𝗶 𝗿𝘂̄𝘀̌𝗶𝘂𝗼𝘁𝗶 𝘃𝗶𝗿𝘁𝘂𝘃𝗲̇𝘀 𝗶𝗿 𝗺𝗮𝗶𝘀𝘁𝗼 𝗮𝘁𝗹𝗶𝗲𝗸𝗮𝘀?
Pasirūpinkite tinkamais maišeliais. Maisto atliekoms naudokite biologiškai skaidžius arba kompostuojamus maišelius, kurie natūraliai suirs kartu su atliekomis. Šiuos maišelius galite rasti prekybos centruose ir ekologinėse parduotuvėse – ieškokite ženklų „kompostuojamas“ arba „biologiškai skaidus“. Taip pat galima naudoti popierinius pirkinių maišus.
𝗞𝗮̨ 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗶̨ 𝗺𝗮𝗶𝘀𝘁𝗼 𝗮𝘁𝗹𝗶𝗲𝗸𝘂̨ 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶̨?
• Vaisių ir daržovių likučius,
• Kavos tirščius ir arbatos maišelius,
• Duonos, grūdų ir makaronų likučius,
• Mažus kaulus, kiaušinių lukštus,
• Mėsos, žuvies ir kitus maisto likučius (be pakuočių).
𝗞𝗼 𝗻𝗲𝗴𝗮𝗹𝗶𝗺𝗮 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗶̨ 𝗺𝗮𝗶𝘀𝘁𝗼 𝗮𝘁𝗹𝗶𝗲𝗸𝘂̨ 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶̨:
• Plastiko, stiklo, metalo, gumos ar medienos,
• Skysčių (pvz., sriubų ar padažų),
• Pakuočių, plastikinių maišelių,
• Didelių gyvūnų kaulų, kriauklių, riešutų kevalų.
𝗞𝗮𝗶𝗽 𝗿𝘂̄𝘀̌𝗶𝘂𝗼𝘁𝗶?
• Namuose naudokite atskirą talpą virtuvės atliekoms, kad rūšiavimas būtų patogus.
• Sukauptas atliekas išmeskite į lauke esantį rudąjį konteinerį, pažymėtą „Maisto atliekos“.
• Nepamirškite – pakuotės turi būti nuimtos!
Rūšiuodami maisto atliekas prisidedame prie gamtos išteklių tausojimo ir švaresnio miesto kūrimo. Dėkojame už jūsų atsakingumą!